Tomčić: U utorak potpisivanje načelnog sporazuma sa SDP-om

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić najavio je večeras u Đakovu, govoreći o predizbornim aktivnostima stranke, kako će u utorak, 23. studenog, u Zagrebu biti potpisan načelni sporazum o zajedničkom nastupu HSSa i Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) na lokalnim izborima.

Dodao je kako je sporazum o tome postignut u 18 županija, te da se očekuje i u preostale tri.

Tomčić je danas u Đakovu, zajedno s dopredsjednicom HSS-a Ljubicom Lalić, predsjednikom Hrvatskog seljačkog saveza Darkom Grivičićem i drugim stranačkim dužnosnicima, bio nazočan cjelodnevnom programu obilježavanja 100 godina HSS-a, u organizaciji đakovačkog ogranka HSS-a.

Program je počeo kod središnjeg križa na Gradskom groblju, gdje je izaslanstvo HSS-a položilo vijenac u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu.

Također predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić održao je konferenciju za novinare na kojoj je, uz ostalo, govorio i prijetnje koje su mu stigle putem pisama.

"U zadnjih 5-6 godina dobio sam 10-ak sličnih pisama, no ovo posljednje ipak je ozbiljno, i iz tog sam razloga o njemu izvijestio MUP. Nemam nikakvih dvojbi da se radi o prijetnjama političkog podzemlja i smišljenoj akciji jer je takvo pismo dobilo još nekoliko zastupnika", izjavio je Tomčić, ne iznoseći pojedine detalje.

Komentirajući aktualni politički trenutak u Hrvatskoj rekao je da se politički život u zadnje vrijeme svodi na afere.



(Hina) xsžup ysp

Pročitajte više