Toni Milun: HDZ i SDP se izvlače donacijama Bakićevoj kampanji

Foto: Croatian Makers, novi.tonimilun.com

ZA projekt robotike u školama za kojeg je pokrenuta crowdfunding kampanja i u tjedan dana prikupljeno 213.235 dolara, svoj doprinos dale su i dvije najveće stranke, HDZ i SDP. Obje su stranke donirale po 1500 dolara.


Zanimljivo je da stranka koja je imenovala Pavu Barišića za ministra znanosti i obrazovanja tako podržava projekt kojeg je on odbio.

Profesor matematike Toni Milun za Index je rekao da institucije u Hrvatskoj uvijek kaskaju 20 godina za vremenom u kojem se nalazimo, a donaciju HDZ-a i SDP-a ocijenio je kao izvlačenje.

 

"Ne mogu se raditi stvari kao prije 10-ak godina"

"Žao mi je da MZOS nije prepoznalo tako veliku kvalitetu projekta Nenada Bakića jer se radi o projektu okrenutom budućnosti. MZOS treba mijenjati neke stvari, ne može raditi kao prije 10-ak godina kad su se stvari promijenile", rekao nam je Milun.

"Stranke koje su išle uplatiti, uvidjeli su grešku Ministarstva pa bi ovo nazvao nekom vrstom izvlačenja, nadam se da će iz ovoga izvući pouku.

Ustvari ovime su pokazali da su nešto naučili, nadajmo se", dodao je Milun u razgovoru za Index.

Naglasio je kako institucije ne funkcioniraju dovoljno dobro u skladu s današnjim potrebama.

Priča oko robotike slična onoj s Oskarom znanja

"S robotikom se ponavlja priča od prije dvije godine. Slično je bilo kad je MZOS objavilo da se neće održati dodjela Oskara znanja jer nisu imali novaca da nagrade mlade za njihovo znanje, da bi pod pritiskom medija isto ipak organizirali", rekao je profesor Milun.

Naglasio je kako mediji najčešće pokreću akcije koje bi trebali realizirati oni zaposleni u institucijama, a koji to ne rade.

Podsjetimo kako je Agencija za odgoj i obrazovanje itekako značajnu dodjelu Oskara znanja htjela ukinuti zbog nedostatka novca. Tek nakon što su mediji podigli buru i nakon što je cijela Hrvatska ostala zgrožena takvom najavom ipak je pronađen način i Oskar znanja se umjesto za prvotnih 170.000 održao za 20.000 kuna.

Pročitajte više