Udar groma izazvao požar u domu za starije: Četvero mrtvih, 16 ozlijeđenih

U 13,30 SATI grom je udario u bjelovarskoj Ulici Ozane Kotorske te je izazvao požar u domu za starije i nemoćne osobe.

Prema posljednjim informacijama Državne uprave za zaštitu i spašavanje poginule su tri osobe. Tri osobe su poginule na licu mjesta, a četvrta u bjelovarskoj bolnici.

Ozlijeđeni štićenici doma smješteni su u Općoj bolnici Bjelovar, gdje ih je posjetila i premijerka Jadranka Kosor.

Kosor je izjavila da trenutno još nema dovoljno saznanja o uzrocima ove tragedije. Novinari su premijerku upitali da komentira glasine kako dom nije imao urednu dokumentaciju. "Ja nemam takvih saznanja. Formiran je poseban tim koji će sve ispitati", kazala je Kosor, koja je obišla i mjesto nesreće, te izrazila sućut obiteljima poginulih.

Ozlijeđeno 16 osoba

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je izvijestila da je 10 osoba ozlijeđeno. U trenutku izbijanja požara u domu je bilo 20-ak osoba. Iz bjelovarske bolnice kažu kako su primili 16 osoba od kojih je četvero završilo na kirurgiji. Dvije osobe su teže ozlijeđene, no svi su izvan životne opasnosti.

U požaru je izgorjelo krovište doma za starije i nemoćne, a vatra je sada pod kontrolom. Navodno je jedna poginula osoba bila na gornjem katu, a dvije na donjim katovima, doznajemo od Bjelovarac.hr. Prema izvješću DUZS-a požar je lokaliziran u 13,55 sati. U gašenju je sudjelovalo 16 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar sa šest vozila.

Dom radio nelegalno?

Gradonačelnik Bjelovara je odmah sazvao hitnu sjednicu stožera zaštite i spašavanja grada na kojoj se trebaju utvrditi daljnji koraci. Premijerka je posjetila ozlijeđene u bolnici, a potom je krenula i na mjesto događaja.

U obiteljsku kuću u kojoj je bio smješten dom za starije i nemoćne, ljudi su smješteni tek nedavno. Vlasnica doma je prije mjesec dana 20-ak štićenika premjestila sa stare lokacije u novi prostor gdje je danas izbio požar. Od Županije nije tražila dozvolu za preseljenje, pa se čini kako je dom radio nelegalno, piše HRT.

Pročitajte više