Troje mrtvih u poplavama u SAD-u



SNAŽNE poplave koje su danas poharale jugoistok SAD-u ubile su najmanje troje ljudi, a još je petero nestalo, među njima i beba koju je bujica odnijela nakon što je prepolovila kuću u kojoj se baba nalazila.

Trojica motorista iz savezne države Georgije poginuli su kad ih je bujica srušila sa ceste blizu Atlante. Dužnosnici lokalnih vlasti upozorili su sve ljude da se klone cesta, jer su čak i neke velike autoceste pod vodom.

Plivao na izazov

Među nestalima je i jedan muškarac iz Tennesseeja, kojega je bujica odnijela kad se išao kupati u jarku, nakon što su ga prijatelji izazvali da to učini.

Diljem jugoistoka ljudi postavljaju riječne brane i pripremaju se za još gore posljedice, jer je na područjima najgore pogođenim poplavom u tri dana palo i do 50 centimetara kiše. "Tropski sustav" koji ne prolazi, a koji jugoistok zemlje pogađa već tjedan dana, mogao bi u noći s ponedjeljka na utorak donijeti još 10 centimetara kiše.

Najgori uvjeti u zadnjim desetljećima

U nekim dijelovima zemlje poplava je došla do prozora kuća. Diljem Kentuckyja, Tennesseeja, Alabame, Sjeverne Karoline i Georgije izdana su upozorenja na poplave, a u nekim od tih država zatvorene su i škole.

Jedan lokalni vatrogasac rekao je kako u 22 godine iskustva nikad nije vidio ovako snažne poplave.

Pročitajte više