U 10 dana 5 prisilnih slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa

U SAMO deset dana čak pet zrakoplova naše aviokompanije Croatia Airlinesa moralo je prisilno sletjeti zbog manjih problema, koji, kako stoji u priopćenju zagrebačke policije, putnike nisu doveli u bilo kakvu opasnost.

Jučer su dva zrakoplova imala tehničke probleme. Oko 11.30 sati na Pleso je sletio avion ATR-42 koji je letio za Prag, a koji nije sletio na pistu u Češkoj već se zbog kvara radara vratio natrag u Zagreb. Kapetan zrakoplova objasnio je da se zbog kvara u zrakoplovu odlučio vratiti u zagrebačku zračnu luku, jer je u Pragu bilo oblačno vrijeme. Ovim manevrom, kao piše Novi list, nitko od 31 putnika i tri člana posade nije bio ugrožen.

Navečer oko 19.55 sati dogodila se i druga nezgoda, prilikom koje je nastala veća materijalna šteta. Za vrijeme slijetanja Airbusa 320 Croatia Airlinesa ptica je udarila u zrakoplov koji je već bio zarolao kotačima po stazi. Od udarca u lijevi motor kvar je pretrpio i avion. Oštećene su statorske lopatice fena motora i srednji akustični panel. Budući da se radi o vrijednim dijelovima zrakoplova, procijenjena materijalna šteta iznosi oko 250.000 kuna.

Airbus 320 uspješno je završio slijetanje bez poteškoća, te je odvezen u servisni hangar Zračne luke Zagreb.

Uz ove dvije jučerašnje nezgode, zrakoplovi Croatia Airlinesa u posljednjih desetak dana imali su još tri manja kvara. U niti jednoj od nezgoda, kao tvrdi naš aovioprijevoznik, nije postojala mogućnost ozlijede putnika.

Pročitajte više