U BiH zatamnili program HRT-u tijekom utakmica Svjetskog prvenstva



ZBOG otkupljivanja prava na prijenose svjetskog prvenstva, u BiH neće biti moguće gledati utakmice na hrvatskim i srpskim javnim televizijama, javljaju bošnjački mediji.

Udruzi Kabelskih operatera i distributera BiH su se uoči početka Svjetskog prvenstva obratili Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), Hrvatska radio-televizija (HRT2), i Radio-televizija Srbije (RTS 1 i 2). Zahtijevali su da svi kablovski operateri u BiH zatamnjuju dijelove programa onih emitera iz okruženja koji također prenose utakmice Svjetskog prvenstva iz Južne Afrike, a imaju otkupljena samo prava za područje svojih država, odnosno nemaju otkupljena prava prijenosa za područje Bosne i Hercegovine, navodi bljesak.info.

Budući da je Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) otkupila ekskluzivna medijska prava za prijenos Svjetskog prvenstva na teritoriji BiH, to znači da kablovski operateri u BiH mogu distribuirati prijenos Svjetskog prvenstva samo u programima BHRT i njezinih članica.

Prijenosi utakmica na TV postajama HRT2-a i RTS 1 i 2-a će se po nalogu tih istih postaja morati zatamniti.

Korisnici usluga kablovske tvrtke Monet iz Mostara neće ostati bez prijenosa Svjetskog prvenstva, ali neće moći birati stanice na kojima će ih gledati, nego će im biti dostupan prijenos isključivo na programima BHRT i njenih članica.

Pročitajte više