U Istru ušlo oko 80 tisuća putnika, izvanredni trajekti iz splitske luke

JADROLINIJINI su trajekti, zbog mnogobrojnih automobila i putnika, prema srednjodalmatinskim otocima počeli ploviti jutros već u 3,45 sati, i to prema Supetru na Braču, doznaje se od koordinatora Jadrolinijina 3. plovnog područja Ante Mrvice.

Prvi trajekt na Šoltu krenuo je u 6,30 sati, a osim redovitih, uvedena su i četiri dodatna polaska prema Supetru i dva prema Šolti. Prema Starome Gradu na Hvaru, Visu, Lastovu i Korčuli plove puni trajekti, no nije bilo potrebe za dodatnim polascima.

Zbog dobre organizacije prometa, gužve u samoj trajektnoj luci nema, ni na kopnu ni na moru, ističe Ante Mrvica, a trajekti plove prema plovidbenom redu.

Na ukrcaj se ne čeka više nego što je uobičajeno, od sat do sat i pol.

Kako se, sudeći prema gužvi na cestama prema moru, očekuje pojačan priljev putnika i vozila kasno poslijepodne, Jadrolinija je spremna, bude li potrebe, uvesti i dodatne polaske.

Promet u luci ovoga vikenda donekle je slabiji od dva protekla, no u usporedbi s prošlom godinom, ove će se sezone prevesti od tri do pet posto više putnika i vozila, procjenjuje Ante Mrvica.

U Istru ušlo gotovo 80 tisuća putnika

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji Plovanije, Kaštela i Požana, od jučer do danas u podne u Hrvatsku je ušlo 79.730 putnika, od kojih više od 74 tisuće stranih, priopćila je danas istarska granična policija.

Istodobno je iz Hrvatske preko tih prijelaza otputovalo 42.930 gostiju, od kojih oko 38 tisuća stranih.


Promet je danas bio pojačan, osobito na graničnome prijelazu Kaštelu, no unatoč tomu, nije bilo zastoja niti se dulje čekalo.

Među stranim gostima prevladavali su Talijani, Nijemci i Slovenci, a znakovito je da je bilo i više gostiju iz Francuske i Nizozemske.

Na graničnim prijelazima u Međimurju promet gust, ali nema gužvi

Iako je početkom ovog vikenda na graničnim prijelazima u Međimurju promet bio najgušći od početka turističke sezone, ne čeka se na ulazak i izlazak iz zemlje, izvijestio je Operativno-komunikacijski centar međimurske Policijske uprave.

U posljednja 24 sata u Hrvatsku je preko najprometnijih prijelaza u Međimurju - Goričana, Trnovca i Murskog Središća ušlo 27.941 stranih turista, a istodobno ih je izašlo 9796.

Na najvećemu međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričanu ulazi se u tri kolone, a izlazi u dvije. Na tom prijelazu od petka na subotu u Hrvatsku je ušlo 21.347 stranih turista.

Takozvanim sjevernim hrvatskim vratima na ljetovanje najčešće dolaze Mađari, Česi, Slovaci i Slovenci.

Preko GP Rupa u Hrvatsku se ulazi u tri kolone

Preko graničnih prijelaza Rupe i Pasjaka danas je do 11 sati u zemlju ušlo 9.596 vozila i 28.788 putnika, doznaje se iz postaje granične policije u Rupi.

Preko Rupe vozila ulaze u tri kolone, a iz zemlje izlaze u dvije kolone.

Promet preko graničnog prijelaza u Pasjaku bio je znatnije pojačan tijekom noći i jutra. Ulazak u zemlju vozila su čekala u 5 kolona.

Sada je dio prometa prema Pasjaku preusmjeren na granični prijelaz u Rupi, pa se na Pasjaku u zemlju ulazi bez duljih čekanja.

Pročitajte više