U pariškom vlaku pronađen misteriozni kovčeg pun zlata: Pola plijena kući odnosi kondukter?

KONDUKTER u pariškom prigradskom vlaku prošlog je četvrtka pronašao napušteni plavi kovčeg, zbog čega je odmah pozvao policiji posumnjavši da se možda radi o ostavljenoj bombi. Međutim, nakon što su pirotehničari pregledali kovčeg, postalo je jasno kako je njegov sadržaj ne samo potpuno bezopasan, već i dragocjen.

U njemu se, naime, nalazilo 20 zlatnih poluga, ukupno teških 20 kilograma, čija se vrijednost procjenjuje na 800.000 eura. S obzirom na to da poluge nisu imale službene oznake, policija misli kako su napravljene od rastopljenog zlata.

Istražitelji smatraju kako je vlasnik kovčeg namjerno ostavio u vlaku plašeći se policijske kontrole, te je malo vjerojatno da će se javiti i tvrditi da je zlato njegovo, iako je policija javno kazala kako se traži osoba kojoj zlato pripada.
Ukoliko nitko ne dokaže da je izvorni vlasnik zlata, sudbina dragocjenog tereta još je nepoznata. Pronađeni kovčeg mogao bi se okarakterizirati kao "blago", a u tom slučaju bi plijen ravnopravno podijelili Pariški javni transport i kondukter koji je pronašao kovčeg. Međutim, ukoliko bude klasificiran kao pronađeni objekt, bit će zapečaćen i stavljen u državnu riznicu.

Pročitajte više