U policijskom napadu u Rusiji ubijeno sedmero ekstremista

Sedmero osoba, za koje se sumnja da su islamistički ekstremisti, ubijeno je u sukobu s postrojbama snaga sigurnosti nakon dvodnevne opsade jedne kuće u Nalchiku u južnoj ruskoj republici KabardinoBalkaria, priopćili su dužnosnici službi sigurnosti nakon operacije.

Poginuli, za koje se drži da pripadaju ekstremističkoj organizaciji Yarmuk, ranili su dva pripadnika snaga sigurnosti tijekom opsade kuće u Nalchiku, glavnom gradu regije, gdje su unajmili stanove. Od sedam ubijenih militanata četvoro su bile žene, a po navodima lokalnog glasnogovornika snaga sigurnosti tijekom operacije su imale "aktivnu ulogu" u oružanom sukobu s pripadnicima redarstvenih snaga. Među građanima nije bilo žrtava.

Naoružanje nađeno u kući nakon operacije ukazuje da je skupina pripremala terorističke napade na području sjevernog Kavkaza, ustvrdio je glasnogovornik snaga sigurnosti u izjavi za novinsku agenciju Itar-Tass.

Agencija Tass je izvijestila da su militanti iz unajmljene kuće čiji prozori gledaju na mjesnu zračnu luku, po tvrdnjama svjedoka, pokušali pucati na putnički zrakoplov.

(Hina) xakoz ysdje

Pročitajte više