U SUBOTU PRVI OPĆI SABOR HRVATSKIH LIJEČNIKA

Predstavnici Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) i Hrvatske liječničke komore (HLK) najavili su za subotu Prvi opći sabor hrvatskih liječnika na kojem će biti raspravljena staleška pitanja te usvojena Deklaracija o zaštiti dostojanstva hrvatskih liječnika.

Predsjednik HLS-a Ivica Babić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da organizatori očekuju nazočnost oko 1.000 liječnika, studenata medicine i umirovljenih liječnika.

Na liječnički sabor su kao gosti pozvani predsjednik Republike, ministar zdravstva te ostali predstavnici vlasti koji imaju utjecaja na zdravstvenu politiku.

"Opći sabor sazvan je zbog Vladinog uvođenja radne obveze liječnicima koji su štrajkali, pa smo odlučili pozvati liječnike kako bi na jednome mjestu progovorili o svim problemima struke", rekao je Babić.

Demantirao je da se sindikat organizacijom liječničkog sabora uključuje u predizbornu kampanju. "Sindikat će zastupati socijalne interese liječnika neovisno koja će stranka biti na vlasti, a svatko od kolega ima pravo na svoje političko uvjerenje", rekao je Babić.

Predsjednik HLK-a Egidio Čepulić pozvao je liječnike da dođu u što većem broju i pruže potporu organizatorima. "Želimo poručiti vlasti da se odnos prema liječnicima mora promijeniti uvažavajući težinu liječničkog posla", rekao je Čepulić.

Pročitajte više