U varaždinskoj tvornici 55 zaraženih zaposlenika

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

NAKON brzog testiranja zaposlenika Grupe Calzedonia u Varaždinu, kojem je dobrovoljno pristupilo 1747 zaposlenika, utvrđeno je da je 55 zaposlenika pozitivno na koronavirus, odnosno 3.1 posto, priopćili su danas iz Grupe Calzedonia.

Calzedonia: Čelnici Varaždina i Stožer neargumentirano optužili tvornicu da je izvor zaraze

U priopćenju su ustvrdili da su čelnici Grada Varaždina i gradski Stožer civilne zaštite uputili putem medija neargumentirane optužbe da su tvornice Grupe Calzedonia u Varaždinskoj županiji izvor zaraze virusom SARS-Cov-2 s incidencijom od 25 do 40 posto.

"Bez ikakvih dokaza, brojki, analiza, a na osnovu anonimnih prijava nikad predočenih javnosti, čelnici Grada Varaždina teškim su optužbama za kažnjivo djelo širenja zaraze stigmatizirali naše tvrtke, a samim time i zaposlenike koji su zajedno sa svojim obiteljima zbog toga doživljavali neugodnosti u sredinama u kojima žive", ističe se u priopćenju.

Iz Calzedonije tvrde da im nitko iz Grada nije ponudio testiranje

Iz Grupe nadalje tvrde da ni jedna njihova tvrtka nikad nije bila kontaktirana, odnosno da im nikad nije upućen nikakav upit o epidemiološkom stanju u njihovim tvornicama te da nitko iz Grada Varaždina nije ponudio testiranje ni jednoj njihovoj tvrtki, pa tako ni tvrtki COMPROM PLUS d.o.o. koja posluje na području grada Varaždina.

U priopćenju Grupe Calzedonia navodi se kako je "takav pristup ozbiljnim investitorima, a pogotovo stranim, jasna poruka da nisu dobrodošli u gradu Varaždinu".

Pročitajte više