Ubojica iz Sohama priznao da je namjerno ubio jednu djevojčicu, ne i zašto je ubio drugu

DVOSTRUKI ubojica iz britanskog Sohama Ian Huntley priznao je svojim roditeljima da je namjerno ubio desetogodišnju Jessicu Chapman, no ne i zašto je ubio njezinu vršnjakinju i školsku kolegicu Holly Wells, objavio je u ponedjeljak britanski list "Daily Mirror".

Huntley (30), koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva Jessice i Holly, ustrajajući u tvrdnji da se njihova smrt dogodila slučajno, otvorio se roditeljima koji su ga posjetili u zatvoru, tvrdi list.

Njegov otac, Kevin Huntley, za "Daily Mirror" je izjavio da je otkrio što se dogodilo s Jessicom, no da njegov sin još mora reći što se dogodilo s Holly.

Huntley je desetogodišnje učenice ubio u kolovozu 2002. nakon što ih je namamio u svoju kuću.

Njegovi roditelji, koji žive u sigurnoj kući zbog opasnosti od moguće odmazde, više su mjeseci nagovarali svoga sina da otkrije istinu.

Glasnogovornik policije u Cambridgeshireu izjavio je da će policija ispitati svaku informaciju koju joj je "Mirror" dostavio.

"Voljni smo ispitati svaku svježu informaciju o tom slučaju. S interesom ćemo razmotriti dokaze iz Mirrora", rekao je.

Huntleyeva bivša djevojka, Maxine Carr (27) osuđena je zbog narušavanja pravde na tri i pol godine zatvora nakon što je Huntleyu dala lažni alibi, ali je u svibnju ove godine puštena na slobodu nakon što je odslužila samo pola kazne.

Pročitajte više