udruga branitelja iz "podravke" organizira vlak do vukovara 18. studenoga

U organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBIUDR) i ove će godine 18. studenoga "Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991." biti obilježen i posebnim vlakom, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, priopćeno je danas iz UBIUDRa. L

Vlak polazi u utorak, 18. studenoga, u 5,15 sati sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora, a u Vukovar stiže u 9 sati. Vraća se istoga dana u 17,25, a u Zagreb dolazi oko 21 sat.

"Želja nam je da se toga dana što više ljudi okupi u gradu-heroju, te da svi zajedno u tišini, sa svijećama i ružama u rukama odamo počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države", ističe se u priopćenju.

Najavljeno je i da će se svi putnici u vlaku, među kojima će biti i velik broj članova obitelji poginulih branitelja i invalida, pridružiti organiziranom obilježavanju Dana sjećanja u vukovarskoj bolnici.

Predsjednik Udruge branitelja Podravke Mladen Pavković ističe da se karte za vlak, koji će 18. studenoga krenuti iz Zagreba prema Vukovaru, mogu kupiti na blagajni zagrebačkog Glavnog kolodvora te da je broj mjesta ograničen. Riječ je o posebnoj komercijalnoj liniji budući da putnički vlak na toj relaciji još ne vozi, napominje se u priopćenju.

(Hina) pp/sp sp

Pročitajte više