Udruga branitelja Podravke reagirala na medijske napise o prodaji Podravke

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) Podravke reagirala je u današnjem priopćenju na medijske napise o tome kako je srpska tvrtka Delta Holding zainteresirana za kupnju Podravke, istaknuvši "kako će se svim pravnim i miroljubivim sredstvima oduprijeti svakoj srbizaciji svoje tvrtke".

Udruga je zatražila od hrvatske Vlade da se "javno ogradi od izjava vlasnika Delta Holdinga Miroslava Miškovića, da jasno poruči takvim i sličnim tajkunima kako hrvatska gospodarska bogatstva, koja Srbi srećom nisu uspjeli uništiti u ratu, nisu na prodaju".

UBIUDR ističe kako su radnici Podravke godinama mukotrpno gradili i ulagali u svoju tvrtku te da su bili među prvima u Domovinskom ratu. Podravka nije i ne može biti na prodaju, pogotovo onima koji dolaze iz zemlje koja je još jučer rušila Hrvatsku, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Prema današnjem pisanju Jutarnjeg lista, jučer je u Beogradu održan godišnji skup najveće srpske kompanije i trgovca Delta Holdinga, na kojem se skupilo nekoliko stotina predstavnika srpskih kompanija dobavljača Delte. Beogradski mediji, prenosi Jutarnji list, pišu kako je Delta zainteresirana za kupnju Podravke, Perutnine Ptuj ili Fructala.

(Hina) pp, xmb yaz

Pročitajte više