Uhićen mladić iz Osijeka, policija kod njega našla hrpu pedofilskih snimki

Fotografija nije povezana s događajima iz teksta Ilustracija: Slavko Midžor/PIXSELL

ZBOG sumnje u pribavljanje, posjedovanje i distribuciju sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece uhićen je 24-godišnjak iz Osijeka kojeg je policija predala pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu će podnijeti kaznenu prijavu, priopćeno je danas iz policije.

Okrivljenika se sumnjiči da je od 15. veljače 2018. do 5. kolovoza 2019. godine, putem više društvenih mreža, pribavljao, posjedovao i distribuirao veliku količinu sadržaja spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Uzeli su mu kompjutere, mobitele, CD-ove, DVD-ove, USB-ove...

Pretragom njegova doma pronađena je i oduzeta veća količina CD-ova, DVD-ova, USB-ova i prijenosnih diskova, mobilnih telefona, više stolnih računala i jedno prijenosno računalo. Pretragom oduzete informatičke opreme i korisničkih računa pronađena je velika količina multimedijskog sadržaja u obliku fotografija i videosnimki fotografija spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece.

Osnovano se sumnja da je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece, objavila je policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela spolnog iskorištavanja i zlostavljanja djece 24-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Pročitajte više