Uhićen pljačkaš Jadranske banke u Pirovcu

ŠIBENSKA policija izvijestila je danas da je 31. prosinca uhitila 25-godišnjeg mladića s područja Šibenika zbog utemeljene sumnje da je 24. prosinca naoružan opljačkao poslovnicu Jadranske banke u Pirovcu i pobjegao s 80.000 kuna.

Policija još ne želi otkriti identitet 25-godišnjaka, koji je uz kaznenu prijavu sinoć priveden u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku.

Kako se navodi u priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave, mladić je 24. prosinca u radno vrijeme, dok se u pirovačkoj poslovnici nalazilo dvoje djelatnika Jadranske banke, maskiran i uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio od zaposlenice novac, a zatim zapovjedio zaposlenicima da legnu na pod i pobjegao s ukradenim novcem.

Tijekom kriminalističke obrade policija je otkrila da je 60.000 kuna u domaćoj i stranoj valuti mladić sakrio u kršu u okolici Pirovca. Prema navodima policije, ostatak je potrošio na vraćanje dugova i kupnju opojnih droga.

Po riječima načelnika Odjela kriminalističke policije šibensko-kninske Policijske uprave Zdravka Sedlara, još uvijek se traga za odjećom u koju je mladić bio maskiran u vrijeme pljačke, te za vatrenim oružjem.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je također da je isti mladić 16. prosinca telefonski zatražio od 43-godišnjeg voditelja pirovačke poslovnice da iznese novac iz banke i donese ga na obalu u Pirovcu, prijeteći pritom da je u zgradi pirovačke osnovne škole eksploziv. Nakon što su policijski službenici ispraznili školsku zgradu pirotehničkim pregledom je utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi.

Zbog toga je 25-godišnjak, osim za razbojstvo, osumnjičen i za pokušaj iznude, priopćila je policija.

Pročitajte više