Uhićen pošiljatelj prijetećih pisama trogirskom gradonačelniku

Djelatnici trogirske Policijske postaje uhitili su jučer 41godišnjaka za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je u zadnjih mjesec dana poslao dva nepotpisana prijeteća pisma trogirskom gradonačelniku Vedranu Rožiću, potvrdila je glasnogovornica splitskodalmatinske Policijske uprave Marina KraljevićGudelj.

Pošiljatelj je u pismima prijetio kako će zbog svojih nerazumnih odluka gradonačelnik Rožić i dogradonačelnik Vinko Brkan te članovi njihovih obitelji platiti živitom, a u prvom je pismu bio i neidentificirani smeđi prah, najvjerojatnije bezopasan, no sa svrhom zastrašivanja. Rožić je nakon prvog pisma iznio pretpostavku da je prijetnja u vezi s donošenjem prostornog plana grada Trogira.

Nakon preslušanja kod istražnog suca Županijskog suda u Splitu osumnjičenik je pušten da se brani sa slobode. Protiv njega je podnesena kaznena prijava za prijetnju.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o trogirskom poduzetniku koji je prijetnjama smrću gradonačelniku i njegovu zamjeniku Vinku Brkanu navodno htio ishodovati dozvolu za parkiralište na istočnom ulazu u Trogir.

Trogirski gradonačelnik Rožić izjavio je kako je zadovoljan što je policija obavila svoj posao i identificirala pošiljatelja prijetećih pisama, a osumnjičeniku je poručio da se "umjesto slanja pisama i prijetnja trebao bolje obavijestiti o ovlastima gradske uprave, u koje ne spada izdavanje dozvola za parkirališta".

Kako bi otkrila počinitelja, policija je na obavijesni razgovor prošli tjedan privela i nekolicinu stanovnika otoka Drvenika Velog koji su u medijima oštro iskazivali nezadovoljstvo prostornim planom.

(Hina) xdstr yjn

Pročitajte više