Ukida se parkiralište na riječkoj rivi

Foto: PIXSELL/Igor Kovacic

Nakon promjene regulacije prometa u središtu Rijeke zbog izgradnje novog vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava, Riječane čeka nova velika promjena.

Uskoro se zatvara parkiralište na obali, a otvara se novo s istočne strane Exportdrva na Delti. Novo parkiralište imat će više mjesta nego ono na obali koja postaje šetnica i mjesto različitih zbivanja. 

Parkirani automobili na Rivi i Adamićevu gatu uskoro će postati prošlost, piše HRT. Desetljećima su ovdje Riječani tražili parkirališno mjesto. Najčešće je gotovo nemoguća misija pronaći mjesto u riječkom centru. 

Uskoro će se parkirališno mjesto tražiti s istočne strane zgrade nekadašnjeg Exportdrva na Delti, na novom natkrivenom parkiralištu u koje Lučka uprava ulaže gotovo milijun i pol eura. 

Novo parkiralište sa 600 mjesta na Delti  

"Očekujemo do kraja ovog mjeseca, vidite radovi su u tijeku. Što se tiče ostatka prostora na putničkoj obali očistit će se Adamićev gat, a ostat će još godinu dana Riva Boduli zbog potrebe same tržnice", rekao je Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka.  

Prednost nove lokacije parkirališta jest što to što je smješteno na samom istočnom ulazu u grad. 

Do njegova otvaranja bit će izvedena i preregulacija prometa koja će omogućiti skretanje iz smjera ceste D404 na novo parkiralište na Delti. Ono što veseli je dvostruko više parkirališnih mjesta od onih na obali - čak 600.

Riječani pozdravljaju uklanjanje parkirališta s rive 

"Morski grad u pravom smislu riječi, nekako uvijek je kod nas sve prebačeno na Korzo, ali s ovim ćemo malo stupiti i na obalu", kaže jedan Riječanin 

Dopada im se otvaranje grada prema moru.

"Napokon šetnica, da možemo prošetati skroz do Molo Longa bez auta", zadovoljno kaže gospođa s prijateljicom na Rivi. 

Ipak, automobilima će se moći do Rive Boduli, koja još godinu dana ostaje parkiralište. Novo privremeno ima koncesiju na pet godina, a ovisno o gradnji garaže na budućem kolodvoru Žabica, rok bi mogao biti i dulji.

Pročitajte više