Ukrajina odbacila tvrdnju Rusije da Kijev planira invaziju Pridnjestrovlja

Foto: EPA

Kijev je danas odbacio tvrdnju Rusije da Ukrajina planira invaziju na odcijepljenu moldavsku regiju Pridnjestrovlje.

"Poštujemo suverenitet Moldavije", kazao je predsjednik Volodimir Zelenski koji je optužbe Moskve prozvao neutemeljenima. Izjavu je dao dan nakon što je Rusija optužila Kijev da planira invaziju na tu regiju koja graniči s Ukrajinom.

Rusija: Nema sumnje da će naše oružane snage adekvatno reagirati na provokaciju kijevskog režima

"Kijev planira izvesti oružanu tzv. operaciju 'pod lažnom zastavom' u Pridnjestrovlju u skoroj budućnosti", prenijela je jučer ruska državna prorežimska novinska agencija TASS navode ministarstva obrane.

"Nema sumnje u to da će oružane snage Ruske Federacije adekvatno reagirati na provokaciju kijevskog režima ako do njega dođe", zaprijetilo je ministarstvo.

Moldavija više puta odbacila tvrdnje Rusa

Moldavija je također u više navrata odbacila neutemeljene tvrdnje Moskve. "Ugroze sigurnosti vojske" Pridnjestrovlja nije bilo, kazalo je moldavsko ministarstvo obrane u petak.

S druge strane, politički čelnici Moldavije, na čelu s proeuropskom predsjednicom Maiom Sandu, u posljednje vrijeme upozoravaju na moguće pokušaje puča u Moldaviji od strane Rusije i na akcije pod lažnom zastavom, operacije koje vrši jedna država a pripisuje ih drugoj.

Pročitajte više