Umrla glumica Lynne Thigpen iz tv serije "Glavni grad"

DOBITNICA kazališne nagrade Tony Lynne Thigpen, američka glumica iz CBS-ove kriminalističke serije "Glavni grad" i nekadašnja voditeljica popularnog dječjeg obrazovnog programa, umrla je u Los Angelesu u 54. godini, objavila je tv postaja u petak.

Thigpen je iznenada umrla kod kuće u Los Angelesu u noći sa srijede na četvrtak, objavio je CBS. Zasad nije poznat uzrok smrti.

Glumica je tumačila ulogu Elle Farmer u kriminalističkoj seriji, službenicu koja pomaže šefu policije Washington D.C.-a Jacku Mannionu (glumac Craig T. Nelson) u njegovu radu.

Glasnogovornica CBS-a Beth Haiken rekla je kako je 20. epizoda serije u postupku produkcije, a planirane su još dvije epizode u sezoni. Još nije odlučeno do kakvih će promjena doći u seriji zbog smrti glumice.

Thigpen je rođena i odgojena u Jolietu u Illinoisu. Kasnije se nastanila u New Yorku i stvorila uglednu kazališnu karijeru. Redovito se pojavljivala u filmovima i tv serijama.

Thigpen je bila poznata među mladim gledateljima kao voditeljica PBS-ovih emisija "Where in the World Is Carmen Sandiego?" i "Where in Time Is Carmen Sandiego?", obrazovnim programima zasnovanim na popularnim kompjutorskim igrama.

Godine 1997.Osvojila je američku kazališnu nagradu Tony za sporednu ulogu u "Američkoj kćeri" Wendy Wasserstein, te bila nominirana za Tonyja za nastup u "Tintypes".

Njezina pojavljivanja na filmu uključuju ostvarenja "Probuđena savjest", "Shaft", "Slučajna avantura", "Osloni se na mene", "Tootsie" i najnoviji "Anger Managment".

(Hina) bnš bnš

Pročitajte više