Utvrđen počinitelj bombaškog napada u pakistanskoj džamiji

POČINITELJ prošlotjednog bombaškog napada na šijitsku džamiju u Karachiju (na jugu Pakistana) u kojemu je, prema najnovijim podacima, poginulo osamnaest, a ranjeno je više od stotinu osoba je policajac, priopćili su u subotu istražitelji.

"Bombaš samoubojica je policijski agent Akbar Niazi koji je od 2000. radio u policiji u pokrajini Sindh", kazao je za AFP policijski dužnosnik, dodavši da je napadač identificiran zahvaljujući pojasu koji je pronađen na mjestu nesreće.

Broj žrtava atentata koji je počinjen u petak usred molitve, popeo se na osamaest, pošto su ozljedama podlegle četiri osobe, a ranjeno ih je 96, od čega je pet u teškom stanju, izvješćuje policija.

Policija sumnja da je napad organizirala antišijitska skupina Lashkar-e-Jhangvi (LJ) kojoj je djelovanje zabranio predsjednik Pervez Musharaf u kolovozu 2000. Ta je skupina napose bila aktivna u Afganistanu u doba talibanskog režima (1996-2001.), a nakon pada "vjerskih učenika" ujesen 2001. mnogi su njezini članovi prebjegli u Pakistan.

(Hina) xvrad ysb

Pročitajte više