Karamarko tuži Bulja za klevetu, on odgovara: Ne bojim se veleizdajnika koji su opljačkali Hrvatsku

Screenshot: N1

SABORSKI zastupnik Miro Bulj danas je iza 15.30 sati održao press konferenciju na kojoj se osvrnuo na informaciju o tome da Tomislav Karamarko tuži njega i Božu Petrova za klevetu.

"Pozivam sve koji su bili u RH vladi, oni koji su trebali štititi nacionalne interese, neka svi podignu tužbu protiv mene i na to ću biti ponosan. Sve što sam radio bilo je u zaštiti nacionalnih interesa, zbog takvih sam se uključio u politiku.

Zbog onih koji su opljačkali resurse na državnoj i lokalnoj razini. Neka me slobodno lociraju, transferiraju i procesuiraju. Ne bojim ih se, šaljem im poruku - vi koji ste krivi za stanje u društvo, ne bojim se nikakvih tužbi!", poručio je Bulj.

Tijek konferencije:

15.47 "Ponavljam, znam sve što sam. Svi oni konzultanti i svi oni koji su upravljali ovom državom, na bilo kojoj razini, otkad su počeli prodavati Hrvatsku, sve je to bila veleizdaja, a nitko nije ništa poduzimao. Moralo se čekati 20 godina da se pojavi MOST i da se građani iz lokalnih sredina počnu boriti za nacionalne interese"

15.45 "Stojim pri tome da narod treba odlučiti o privatizaciji HEP-a. I Petrov i Dobrović žele da Ustavom treba zaštititi nacionalne resurse. Treba zaštititi ove ostatke ostataka".

"Da je zakon o podrijetlu imovine tu, da je bilo dobre volje, ne bi ovi koji su upravljali Hrvatskom na ovo nas srozali".

"Ja nisam član MOST-a, ali sam ponosan što sam u platformi nezavisnih lista i pojedinaca MOST-a".

15.30 "Pozivam sve koji su bili u RH vladi, oni koji su trebali štititi nacionalne interese, neka svi podignu tužbu protiv mene i na to ću biti ponosan. Sve što sam radio bilo je u zaštiti nacionalnih interesa, zbog takvih sam se uključio u politiku. Zbog onih koji su opljačkali resurse na državnoj i lokalnoj razini. Neka me slobodno lociraju, transferiraju i procesuiraju. Ne bojim ih se, šaljem im poruku - vi koji ste krivi za stanje u društvo, ne bojim se nikakvih tužbi!", kazao je Bulj.

Pernar prvi objavio informaciju

Podsjetimo zastupnik Živog zida Ivan Pernar danas je na svojem Facebook profilu objavio kako je dobio poziv iz Mandatno - imunitetnog povjerenstva. Razlog? Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko tuži Božu Petrova i Miru Bulja za klevetu.

Index je za provjeru ove informacije kontaktirao MOST-ovog zastupnika Bulja, koji nam je kazao kako nema informacija o tome te da mu je ovo prvi glas.

Podsjetimo, na Badnjak je premijer Andrej Plenković objavio da je arbitraža oko INA-e propala te da će Hrvatska otkupiti MOL-ov paket dionica.

Afera Konzultantica

Karamarko je za vrijeme obnašanja dužnosti potpredsjednika Vlade zagovarao izlazak Hrvatske iz arbitraže, a iz politike se morao povući nakon što je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa odlučilo da je bio u sukobu interesa zbog iznošenja osobnih stavova i prijedloga za povlačenje Hrvatske iz arbitraže s MOL-om, a osobito na sastanku Vijeća za suradnju, zbog poslovnog odnosa u kojem su bili njegova supruga Ana i njegov prijatelj, savjetnik mađarske naftne tvrtke MOL, Josip Petrović te stavova koje kao dužnosnik zastupao u pogledu arbitražnih postupaka koji se vode između Ine i MOL-a.

>> Povjerenstvo odlučilo: Tomislav Karamarko je u sukobu interesa

Pročitajte više