Vlada i dalje šuti o Hasanbegoviću, on na sjednicu došao noseći pod rukom srpski časopis

Foto: FAH

U 10 sati počela je još jedna sjednica Vlade.

Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak kazala je novinarima da će Hasanbegović dati izjavu nakon sjednice Vlade.

Hasanbegović je na sjednicu Vlade došao noseći pod rukom srpski časopis NIN, koji je uoči sjednice pokazao Tomislavu Karamarku.



Vlada predlaže da u Povjerenstvo za upravljanje strateškim tvrtkama uđu dva potpredsjednika Vlade

Vlada je u četvrtak u saborsku proceduru uputila amandman na izmjene Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, kojim predlaže da u Povjerenstvo za upravljanje strateškim trgovačkim društvima uđu oba njezina potpredsjednika i to kao predsjednik i potpredsjednik Povjerenstva.

Vlada je prošli tjedan Saboru predložila izmjene tog zakona prema kojem bi u Povjerenstvo za upravljanje strateškim trgovačkim društvima ušao jedan od njezinih potpredsjednika, a kojeg odredi Vlada, a s današnje sjednice predlaže amandman kojim predviđa da u Povjerenstvo uđu oba potpredsjednika.

Amandmanom se, naime, predlaže da se članom i predsjednikom predsjednika Povjerenstva imenuje potpredsjednik Vlade nadležan za upravljanje državnom imovinom, a za člana i zamjenika predsjednika Povjerenstva potpredsjednik Vlade, kojega ona odredi.

Kako Vlada ima dva potpredsjednika, tako bi prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio i predsjednik Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov zamjenik predsjednika.


"Ovim amandmanom omogućit će se da Vlada imenuje sve članove Povjerenstva, čime će se ujedno ojačati njegov sastav, a radi učinkovitog upravljanja trgovačkim društvima i drugim pravnim osobama od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku", kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala i svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV) - ministricu socijalne politike i mladih Bernardicu Juretić, ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića, ministricu rada i mirovinskoga sustava Nadu Šikić, ministra gospodarstva Tomislava Panenića, ministra financija Zdravka Marića te ministar zdravlja Darija Nakića.

Vlada je donijela i odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za gradsko vijeće i gradonačelnika te zamjenike gradonačelnika u Novoj Gradišci i Novalji te za općinsko vijeće i općinskog načelnika te zamjenike općinskog načelnika u općinama Matulji, Ražanac, Kolan, Kalnik, Ližnjan - Lisignano, Cestica i Gvozd.

Također, raspisat će se  i prijevremeni izbori za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine te zamjenika općinskog načelnika Općine Jagodnjak iz reda pripadnika hrvatskog naroda.  

 Prijevremeni izbori u tim lokalnim jedinicama održat će se u nedjelju 20. ožujka.
 

Pročitajte više