Vela Luka: Kalmeta označio početak izgradnje kanalizacijskog sustava

MINISTAR mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta svečano je danas poslijepodne u Veloj Luci na Korčuli označio početak izgradnje prve faze kanalizacijskog sustava tog mjesta vrijednog 30 milijuna kuna.

U prvoj je, najzahtjevnijoj fazi predviđena izgradnja hidrotehničkog tunela i kolektora za otpadne vode u što će se uložiti oko 22 milijuna kuna, od ukupno 30 milijuna koliko je "težak" cjelokupni projekt izgradnje kanalizacijskog sustava Vele Luke. Novac su osigurali Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka te Hrvatske vode. Izvođač je splitski Konstruktor - Inženjering, a gradnja bi trebala biti dovršena za 18 mjeseci. Hidrotehnički tunel dug je 815 metara, širok 2,5, a visok nešto manje od 3 metra.

Ministar Kalmeta je naglasio vrijednost tog projekta za Velu Luku i za cijelu Korčulu u sklopu nastojanja Vlade da poboljša standarde i uvjete življenja na našim otocima, poručivši da bez razvijene infrastrukture nema ni razvitka turizma.

Prije svečanog otvaranja radova ministar se, zajedno s državnim tajnikom za more Brankom Bačićem i pomoćnikom za otoke Josipom Borićem, susreo s gradonačelnicima Korčule i načelnicima općina Vela Luka, Blato, Smokvica i Lumbarda s kojima je razgovarao o poteškoćama i mogućnostima za razvitak tih mjesta čija se gospodarstva temelje na poljoprivredi, turizmu i ribarstvu.

Pročitajte više