Vesna Pusić: Ne vjerujem da ćemo ove godine na prijevremene izbore

SABORSKA zastupnica HNS-a Vesna Pusić danas je u Krapini komentirala najavu predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da će se u kasnu jesen održati prijevremeni parlamentarni izbori te odbacila mogućnost da će se Vlada odreći svoga mandata.

"Ne vjerujem u prijevremene izbore jer za to nema nikakvih indicija", kazala je Vesna Pusić i dodala kako bi izbori možda mogli biti na proljeće nakon što Vlada završi potpisivanje ugovora s Europskom unijom. Smatra kako bi Vlada baš tada mogla procijeniti da je to najpovoljniji trenutak za izbore, no to će onda biti redoviti, a ne prijevremeni izbori. "No, kad će biti izbori, ovisi o koaliciji na vlasti, a ne o oporbi", zaključila je Pusićeva.

"Zagreb treba izdvojiti iz sjevernohrvatske regije"

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić se, pak, osvrnuo na zaostajanje sjevera Hrvatske u BDP-u po glavi stanovnika u odnosu na ostatak Hrvatske. "Zagorje je sa 76 posto državnog prosjeka palo na 74, a Međimurska i Varaždinska županija pale su za osam posto, tako da je Međimurje trenutačno na 78, a Varaždin na 80 posto hrvatskog prosjeka", kazao je Čačić te objasnio kako će te sjeverne županije teško doći do novca iz europskih fondova zato što u istu regiju spada i Zagreb. Predsjednik HNS-a Čačić rješenje toga problema vidi u izdvajanju Zagreba iz sjevernohrvatske regije. 

Pročitajte više