VIDEO Američki policajci napali novinarku jer ih je snimala

Screenshot: YouTube

SUSAN GREEN, urednica portala Colorado Independent, uhićena je u Denveru zbog toga što je na ulici snimala policajce nakon što su uhitili polugolog Afroamerikanca. Pokušala je snimiti značku jednog od njih.

"Bilo bi vam bolje da se ponašate kao dama"

Green je policajca upozorila da je štiti prvi amandman i da ga ima pravo snimati, na što joj je on naredio da prestane snimati i da bi joj bilo bolje da se ponaša kao dama. Drugi policajac joj je zatim vezao ruke lisicama.

Novinarka je u policijskim kolima zadržana desetak minuta. Na videu koji je snimila policija vidi se njezino uhićenje i molbe policajcima da je ne ozlijede.

Već je istraživala policijsku brutalnost

"Imam puno toga reći o događaju i činjenici da me je policajac gurao prema autu i govorio da se ponašam kao dama, ili da se barem pokušam ponašati kao dama, dok sam radila svoj posao. Pitam se i zašto su me on i njegov kolega sprječavali da radim svoj posao", rekla je Green nakon incidenta.

Riječ je o novinarki koja se bavila istraživačkim novinarstvom o policijskoj brutalnosti.

U SAD-u je snimanje policije u javnosti legalno, a protivljenje snimanju policije često upućuje na to da žele nešto sakriti, pišu pojedini američki mediji.

Pročitajte više