Video: Kolumbijski političar umro usred rasprave u parlamentu

KOLUMBIJSKOM članu parlamenta Joseu Fernando Castru pozlilo je tijekom rasprave o Zakonu o prometu te je, zbog sporosti Hitne pomoći, ubrzo i preminuo.

Naime, Castro je na podu parlamenta ležao više od 20 minuta prije nego što se netko od njegovih kolega sjetio pozvati Hitnu pomoć. Budući da odjel Hitne u tom trenutku nije imao na raspolaganju niti jedno slobodno vozilo, Castro je u bolnicu prebačen privatnim automobilom.

Njegovo stanje se pogoršalo u automobilu, iako ga je pokušao oživjeti kolega zastupnik Roy Barreras, po zanimanju liječnik. Iako su kolumbijski mediji u prvi mah objavili da je Castro umro od infarkta, liječnici su utvrdili kako je uzrok smrti izljev krvi u mozak. Njegovu stanju zasigurno nije pomogao ni kronični nedostatak zraka u prostoriji. Naime, parlament je bio krcat ljudima, većinom posjetitelja, a ventilacije skoro da nije ni bilo, pišu kolumbijski mediji.

"Zapanjuje me što u parlamentu nemamo prvu pomoć", kazao je novinarima jedan od zastupnika koji je želio ostati anoniman.

J.M.
Foto: El Tiempo

Pročitajte više