VIDEO Ukrajinci objavili snimku: "Prvi put smo srušili iranski dron"

Screenshot: Twitter/Ukrajinska vojska

UKRAJINA je danas objavila da je srušila četiri tzv. drona kamikaze iranske proizvodnje, kakve koristi ruska vojka. Zbog toga se ukrajinski predsjednik službeno požalio Iranu, ustvrdivši da službeni Teheran pomaže Rusima u napadima na ukrajinske civile, javlja Reuters.

Oružane snage Ukrajine na jugu zemlje danas su objavile da su srušile četiri letjelice tipa Shahed-136 u blizini lučkog grada Odese.

Ukrajina i SAD su optužili Iran da je isporučio tzv. dronove kamikaze Rusiji, a Teheran je to zanijekao. Zelenskij je, kaže njegov glasnogovornik Serhij Nikoforov, danas naložio ukrajinskom ministarstvu vanjskih poslova da odgovori Teheranu zbog korištenja iranskih dronova u ratu protiv Ukrajine.

Zelenskij bijesan na Teheran

"Takve postupke Irana smatramo potezima protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i protiv života i dobrobiti ukrajinskih građana", poručio je Zelenskij. Vojni eksperti kažu da Rusija vjerojatno koristi iranske dronove na izviđanje, ali i napade.

Danas je jedan časnik ukrajinske vojske na društvenim mrežama objavio snimku koja, kako tvrdi, prikazuje dron velikog dometa, Mohajer-7, koji su prvi put iznad mora srušile ukrajinske snage.

 

Pročitajte više