VIDEO USKOK i obrana će se žaliti, Sloković otkrila kako je Sanader reagirao

Foto: Index

BIVŠI premijer Ivo Sanader i čelnik mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi danas su proglašeni krivima za primanje i davanje mita u slučaju Ina-MOL zbog čega je Sanader nepravomoćno osuđen na šest, a Hernadi na dvije godine zatvora.

"Nismo iznenađeni, cijeli postupak je tekao na taj način. Tijekom postupka su se kršila prava okrivljenika i obrane. Mi ćemo napisati žalbu, a ishod smo znali puno ranije. Ovo je propust suda, odbijeni su skoro svi svjedoci. Presuda se temelji na iskazu osobe koja je sama rekla da je novac u cijelosti potrošila.

Naša žalba iz listopada je dostavljena Vrhovnom sudu tek u studenom, što je uvelike odredilo ishod suđenja. Vjerujem da će Vrhovni sud imati puno posla.

Sud tvrdi da je Sanader mogao otkazati operaciju, ali on je 10 godina u sudskim postupcima, nije mogao odgoditi jer bi ga onda opet optužili za opstruiranje postupka", kazala je Jadranka Sloković nakon presude.

"Najzanimljivije u ovom postupku, i to sam prvi put doživjela, jest da zapravo rješenje na suđenje u odsutnosti koje je odredilo sudsko vijeće zbog navodnog dovođenja gospodina Sanadera samog u stanje nesposobnosti za raspravu nije riješeno od strane Vrhovnog suda", istaknula je Sloković. Otkrila je i kako je Sanader reagirao na presudu.

"Sanaderova očekivanja su takva da on od Županijskog suda u Zagrebu ne očekuje ništa. On je još ne rehabilitaciji", kazala je Sloković.

 

USKOK: Zadovoljni smo

"Zadovoljni smo postignutim. Sve ono što smo utvrdili u prvom postupku sada je potvrđeno. Što se kazne tiče, ona je preblaga i mi ćemo se žaliti", kazali su iz USKOK-a.

Pročitajte više