Video: Zbog sporazuma s Rusijom, u ukrajinskom parlamentu masovna tučnjava

U UKRAJINSKOM parlamentu je, zbog neslaganja o sporazumu s Rusijom, izbila tučnjava među zastupnicima. Zastupnici su se prvo gađali jajima, a nakon toga je među njih bačena dimna bomba. Dok je u parlamentu vladala tučnjava, pred zgradom su se okupili poklonici ukrajinskoga predsjednika Viktora Janukoviča koji podupiru sporazum i bivše premijerke Julije Timošenko koji mu se oštro protive.

Prema pisanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass, pred zgradom je trenutno oko 3.000 ljudi, a očekuje se okupljanje oko 15.000 Ukrajinaca. Nedugo nakon okupljanja, okupljeni su se sukobili s policijom koja je od njih tražila da napuste prostor pred parlamentom.

Sporazum prema kojem se produžava najam pristaništa u Sevastopolu za rusku crnomorsku flotu, su Janukovič i njegov ruski kolega Medvjedev potpisali 21. travnja, a pritom su se dogovorili i za 30-postotni popust na cijenu ruskoga plina za Ukrajinu.

Sporazum bi danas, istovremeno, trebao biti ratificiran u ruskom parlamentu i ukrajinskom vrhovnom sudu. Ipak, analitičari su predvidjeli da će biti problema oko ratifikacije u Ukrajini.

Pročitajte više