Vidošević na nogama nakon pada s konja

PREDSJEDNIK Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević 27. siječnja tijekom jahanja pao je s konja prilikom čega je ozlijedio kralježnicu. Njegova glasnogovornica izvijestila je kako će Vidošević morati više tjedana mirovati, no čini se da se oporavio.

Naime, sinoć se po prvi put nakon pada pojavio u javnosti i to na dodjeli Zlatne kune. Tom prilikom izjavio je kako je ova godina prijelomna za Hrvatsku u kojoj se mora definirati politika i vlastiti interesi.

Končaru nagrada za najbolju veliku tvrtku

Priznanje Zlatna kuna dodjeljuje se za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu u cjelini još od osamostaljenja Hrvatske, a dodjeljuje ga Hrvatska gospodarska komora. Nagrade Zlatna kuna u ponedjeljak dodijeljene su najboljoj maloj, srednjoj tvrtki, najboljoj banci i osiguravatelju.

Najboljom velikom tvrtkom proglašen je Končar - energetski transformatori dok je najboljom malom tvrtkom proglašeno poduzeće za strojnu obradu metala i proizvodnju dijelova strojeva za zavarivanje, automata i robota za autoindustriju Nexus iz Cerne u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Najboljom bankom proglašena je Privredna banka Zagreb, a najboljim osiguravajućim društvom Uniqa osiguranje. Zlatnu kunu za inovaciju dobili su Branimir Ružojčić iz tvrtke TEMA za inovaciju: "elektromotor s višeslojnim permanentnim magnetima ugrađenim u rotorski laminat" te Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik tvrtke Dok-Ing, za mali električni rudarski buldožer. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Romanu Bošcu, redovitom profesoru na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, za značajan doprinos znanstvenom razvoju područja gljivarstva i tehnologije mesa.

"Kriza jest, ali joj se ne smijemo prepustiti"

Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora uručio je nagradu za velike tvrtke te je kazao: "Kriza jest, ali joj se ne smijemo prepustiti".

Božidar Pankretić, izaslanik predsjednice Vlade Jadranke Kosor, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva na svečanoj dodjeli nagrada kazao je da usporavanje BDP nosi nadu u oporavak. "Vlada je svjesna svih teškoća i spremna je za prijedloge gospodarstvenika", rekao je Pankretić.

Nadan Vidošević, predsjednik HGK kazao je da "Hrvatska mora shvatiti da put prema EU nije put prema luci spasa i da ulazak u tu asocijaciju neće sam po sebi riješiti sve hrvatske probleme".

Pročitajte više