Vijećnici Koalicije "Sisačko proljeće" podnose ostavku

PETNAEST vijećnika Koalicije "Sisačko proljeće" (SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a) u sisačkom Gradskom vijeću od 32 člana, u kojem su manjina, podnijet će ostavke na svoje dužnosti i vratiti mandate građanima, priopćio je nositelj Koalicije, predsjednik Gradskog odbora SDP-a i bivši gradonačelnik Davorko Vidović.

"Želimo da Vlada, kad bude danas odlučivala o raspisivanju prijevremenih izbora u Velikoj Gorici, Požeško-slavonskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ima u vidu i činjenice o stanju u Sisku", rekao je Vidović na konferenciji za novinare, kojoj su nazočili predsjednici sisačkog HNS-a i LS-a Ivanka Boras i Krešo Bočina.

Naglasio je da ne vidi nikakav razlog da se u Sisku ne postupi kao u Velikoj Gorici i dvjema županijama, ustvrdivši da su "HDZ i HSP vlast u Sisku preuzeli na ilegalan način, mimo poslovnika i procedure, zbog čega takvoj vlasti ne mogu dati legalitet. Želimo što prije vratiti legalitet u Sisak i početi toliko potreban razvoj grada", rekao je Vidović.

Podsjetio je da je Koalicija "Sisačko proljeće" podnijela tužbu Upravnom sudu na odluku Središnjega državnog ureda za upravu od 30. prosinca 2005. (kojom je potvrđena vlast HDZ-a i HSP-a pošto su dva člana SDP-a Roko Nikolić i Ivica Kindi glasovali za prijedloge HDZ-a i HSP-a i promjenu vlasti), tražeći da se takva odluka poništi i da im se vrati vlast koja je", kako je rekao, "legalno izabrana voljom građana na izborima".

Koalicija "Sisačko proljeće", iznio je Vidović, prikupila je oko 3000 potpisa na peticiji za održavanje referenduma za raspisivanje prijevremenih izbora, za što im treba oko 9000 potpisa.

Pročitajte više