Vjeroučitelj pokušavao podmititi prometne policajce sa 100 kuna!

46-GODIŠNJI vjeroučitelj Petar M. osuđen je na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje dvije godine zato što je 2. siječnja ove godine pokušao podmititi policajca sa 100 kuna! Vjeroučitelj se na sudu branio tvrdnjom kako mu je novčanica ispala iz novčanika i pala u policijski automobil dok im je davao dokumente, ali sud mu nije povjerovao. Nisu pomogli ni argumenti da je podmićivanje "protiv njegovih uvjerenja i njegovog poziva kao vjeroučitelja".

Početkom ove godine vjeroučitelj je ozlijedio ruku slažući drva za ogrjev, te se kod liječnika zaputio neregistriranim kombijem. Na Prečkom je stao kako bi otišao na bankomat, kada su ga policajci upozorili da je nepropisno parkirao svoj kombi. Petar M. je odmah pomaknuo kombi i krenuo dalje, ali policajci su ga ipak slijedili jer im je bio sumnjiv. Preko centrale su provjerili registraciju vozila, te su ga zaustavili kad su dobili informaciju da je kombi neregistriran.

Policajci su zatim uzeli dokumente od vjeroučitelja, objasnili mu u kakvom je prekršaju i počeli pisati kaznu od 2000 kuna, kad im je kroz prozor upala novčanica od 100 kuna. Policajci su zaključili da se radi o podmićivanju pa su priveli Petra M, a sud ga je proglasio krivim i povjerovao policajcima zato što je vjeroučitelj nekoliko puta mijenjao i nadopunjavao svoj iskaz.

Pročitajte više