Vlada razriješila člana Upravnog vijeća HZZO-a Mladena Kovačića

VLADA je danas razriješila dužnosti Mladena Kovačića, dosadašnjeg člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), a za novog je člana Upravnog vijeća imenovala Josipa Zidanića.

Kovačić je razriješen na osobni zahtjev, nakon afere koja je izbila kad je objavljeno da je nudio nagradu novinarima za pozitivno pisanje o radu Zavoda. On je u Upravnom vijeću Zavoda bio predstavnik osiguranika.

Vlada je u Osijeku imenovala novog predsjednika i 4 člana Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode, te dva nova člana Upravnog vijeća Hrvatskog registra brodova.

Vlada je imenovala supredsjedatelja i svoje predstavnike u mješovita povjerenstva i komisije za rješavanje obveza koje je država preuzela međunarodnim aktima i ugovorima s vjerskim zajednicama.

Vlada je u Mješovito povjerenstvo države i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama imenovala Želimira Janjića, Martina Oršolića, Vilmicu Kapac i Mariju Ivanković.

Vlada je zaključkom zadužila Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju da pokrene postupak za sazivanje skupštine Društva na kojoj će se opozvati dosadašnji i imenovati novi članovi Nadzornog odbora "Slobodne Dalmacije". Kao nove članove Nadzornog odbora Vlada je predložila Igora Lučića, koji bi ujedno bio predsjednik, Ivana Mužića, Rajka Jurina i Hrvoja Španića.

Pročitajte više