POGLEDAJTE VIDEO Jučer smo zaustavili Vlahušića da nam komentira optužnicu, nije bio baš najsretniji

Foto: Index

BIVŠI gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić došao je jučer u Split na sjednicu optužnog vijeća povodom optužnice USKOK-a dignute krajem 2015. godine. Vlahušića terete da je pogodovao ugostitelju Luki Frankoviću te da je Grad Dubrovnik oštetio za nešto više od tri milijuna kuna.

"Što ću vam reći, nema javnog intreesa"

Sjednica je nekoliko puta odgađana, a Vlahušić nije bio raspoložen za izjave. Nakon što se u sudnici suca Mlađana Prvana zadržao oko sat vremena, o optužnici nije htio reći ni riječ.

"Nemam komentar, ja sam običan građanin. Što ću vam reći, nema javnog interesa", bio je vrlo kratak Vlahušić koji je bio pomalo dezorijentiran nakon sata provedenog u sudnici. Prvo je krenuo na jednu stranu pa se okrenuo na drugu...

HDZ-u čestitao na USKOK-ovoj optužnici 

Vlahušić je koncem 2015. godine nakon podizanja optužnice čestitao HDZ-u na brzini i efikanosti. Ustvrdio je kako nije kriv i kako za Grad Dubrovnik nije nastala nikakva šteta.

Vlahušiću dolazak u splitski Županijski sud nije novost. U Splitu su mu već sudili zajedno s bivšim koalicijskim partnerom Perom Vićanom za posudbu od milijun kuna. Osuđeni su na uvjetne kazne. Vrhovni sud im je ublažio kaznu. 

Pročitajte više