Vojni biskup Jezerinac poručio: Neke hrvatske zakone ne trebate poštivati!



"OVO JE vrijeme kada su mnoge vrijednosti dovedene u pitanje. Tako slušamo po medijima da je slobodno ubiti začeto dijete,  a takav stav zakonski je i odobren. Takav zakon ne treba poštivati, kršćanin treba biti podložan samo svojoj savjesti", poručio je vojni biskup Juran Jezerinac tijekom večernjeg euharistijskog slavlja na Gospinu Otoku u povodu blagdana Male Gospe i Dana grada Solina.

Biskup je naglasio tijekom mise kako zabrinjava podatak da za 30 godina u Hrvatskoj neće biti radno sposobnih jer će većina ljudi biti stara. Vojni biskup rekao je kako toj brojci pridonosi i 40.000 registriranih abortusa.

Crkva: Sami sebe uništavamo

"Svi to znaju, međutim nitko ništa ne poduzima. Nisu nas mogli uništiti mnogi neprijatelji, pa sada sami sebe uništavamo", rekao je Jezerinac, prenosi IKA dodajući biskupove riječi da kriza vjere dovodi do propasti na ljudskom, političkom i gospodarskom polju.

"Primjer vjere neka nam bude vjera naših branitelja, a njihova pobjeda koja nas je dovela do slobode sve govori", zaključio je biskup Jezerinac.

HDZ ne želi da se otvori to pitanje!

Podsjetimo kako je za HDZ, pitanje pobačaja tabu tema, a vrlo često vrh stranke voli reći kako je to "kompleksno pitanje na koji se ne može samo tako dati suvisli odgovor". Riječ je o inicijativi biskupa koji su ohrabreni porukama pape Benedikta XVI. u Zagrebu, pozvali da se u Hrvatskoj zabrani pobačaj.

Premijerka Kosor svojedobno je bila vrlo neugodno iznenađena kada su odličnici "Crkve u Hrvata" počeli javno na svojim misama povlačiti to pitanje otvoreno kritizirajući HDZ i to u predizbornoj godini.

Pročitajte više