Vojni ordinarij predvodio misu zadušnicu za Svetog Oca

VOJNI ordinarij u Hrvatskoj msgr. Juraj Jezerinac predvodio je danas u kapeli Vojnog ordinarijata misu zadušnicu za papu Ivana Pavla II.

Misi su nazočili hrvatski časnici, vojnici, redarstvenici te ministri obrane i unutarnjih poslova Berislav Rončević i Marijan Mlinarić.

Msgr. Jezerinac je istaknuo da Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj duguje Ivanu Pavlu II. posebnu zahvalnost ne samo zato što je utemeljio Vojni ordinarijat nego i zato što je pratio njegov rad. Sveti Otac je, dodao je Jezerinac, svake godine primao predstavnike ministarstava obrane i unutarnjih poslova, Ratne škole "Bana Josipa Jelačića" i druge djelatnike tih ministarstava. U tim prigodama upućivao nam je svoju očinsku riječ na dobro ljudi iustanova koje su u službi mira i sigurnosti.

Svoju posebnu radost izrazio je u prigodi otvorenja zgrade Vojnog ordinarijata 5. kolovoza 2003., koju je vojnom ordinariju uputio preko državnog tajnika Angela Sodana. U njoj je izrazio radost zbog dovršetka zgrade sjedišta Vojnog ordinarijata, smatrajući kako će taj događaj dati nov zamah u dušobrižničkom radu u Hrvatskoj vojsci i policiji i da će donijeti promaknuću sve skladnije suradnje države i Crkve na opće dobro cijele Hrvatske, istaknuo je u propovijedi Jezerinac.

Izričemo i veliku hvalu Bogu što nam je podario Svetog Oca u najtežim trenutcima, koji je pomogao hrvatskom narodu u ostvarenju samostalnosti, te što je njegovom zaslugom glas istine o Hrvatskoj ispunjen ljubavlju dospio u cijeli svijet. Iz te zahvalnosti i za takvu ljubav Ivana Pavla II. na svima nama ostaje da svojim životom izgrađujemo našu Crkvu i domovinu, rekao je na kraju propovijedi vojni ordinarij msgr. Jezerinac.

Nakon mise ministri Rončević i Mlinarić su u parku pred Vojnim ordinarijatom pokraj spomenika Ivanu Pavlu II. zasadili lipu u spomen na blagopokojnoga Svetog Oca. Nakon toga upisali su se u Knjigu žalosti.

Ministar Rončević je izjavio da se upisivanjem u Knjigu žalosti "zahvalio Svetom Ocu u ime svih vojnika i djelatnika MORH-a za sve dobro što je Sveti Otac učinio za Hrvatsku, a posebno moleći za zdravlje hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Sretni smo za svaki dan koji smo s njim proživjeli", zapisao je ministar Rončević.

Marijan Mlinarić u Knjigu žalosti napisao je da zahvaljuje Svetom Ocu za beskrajnu ljubav, pažnju i skrb za patnički hrvatski narod.

U Knjigu žalosti ovih su se dana upisali brojni djelatnici dvaju ministarstava.

Pročitajte više