Za Milinovića je Karamarko bio izdajica, a sada zajedno piju rakiju: "Sve mi je objasnio"

Foto: FAH

U MEDIJIMA su se već pojavila nagađanja oko imena koja bi se mogla naći na listi HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore, a jedno od zvučnijih svakako je ono šefa ličkog HDZ-a i bivšeg ministra Darka Milinovića.

Index je kontaktirao Milinovića kako bismo doznali jesu li nagađanja točna, a on nam je objasnio da o listama u HDZ-u još nisu razgovarali.

"Ne bih previše o tome sada govorio, prije nego što se sastanem s predsjednikom Karamarkom. Dosad nije bilo pregovora, niti u ličkom HDZ-u niti u središnjici", kazao je Milinović te dodao da je siguran da će HDZ odnijeti pobjedu u 9. izbornoj jedinici.

Od optužbi za izdaju do velikog prijateljstva

Forum mladih SDP-a na svom je Facebooku prije nekoliko dana, kada su se pojavile glasine o tome da bi se Milinović mogao naći na HDZ-ovoj listi, objavio snimku konferencije za medije na kojoj se Milinović žestoko obrušio na Karamarka, optužujući ga da je omogućio kriminalizaciju HDZ-a te da je triput izdao HDZ. Snimka je uskoro postala pravi hit na društvenim mrežama. Radi se, naime, o snimci s konferencije za medije u svibnju 2012. godine.

"Smatram da je Tomislav Karamarko omogućio kriminalizaciju Hrvatske demokratske zajednice i to smatra mnogobrojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina ono na što traže odgovor članovi HDZ-a. Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi - izdaja HDZ-a s Manolićem, drugi - izdaja HDZ-a s Mesićem i treći - godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena, dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila", žestok je bio Milinović.

"Odnosi su odlični"


U razgovoru za Index danas kaže da su se stvari od tada promijenile te da je sada u odličnim odnosima sa šefom HDZ-a.

"Neka SDP objavljuje što god želi. Karamarko i ja smo u odličnim odnosima i ja sam na tu temu rekao sve što sam imao za reći. Ovo što sam rekao je bilo tijekom izborne kampanje u HDZ-u, ali nakon toga smo Karamarko i ja sjeli i razgovarali te mi je on objasnio neke stvari. Dogovorili smo suradnju i od tada smo u odličnim odnosima", kazao je Milinović za Index.

Milinović i Karamarko družili su se, prema pisanju lokalnih medija, u subotu u Gospiću, gdje je Milinović Karamarka počastio rakijom.

Pročitajte više