Za ranjavanje mladića na Bačvicama osumnjičen 26-godišnjak koji je već ubio kao maloljetnik

Foto: FAH

POLICIJA je za ranjavanje 27-godišnjaka na Bačvicama osumnjičila 26-godišnjeg Marka Bekavca, koji je kao maloljetnik ubio 21-godišnjaka također na Bačvicama te je osuđen na kaznu zatvora od pet godina.

Na ispitivanju u Državnom odvjetništvu Bekavac je ustvrdio kako nema veze s događajem. 

Tužilaštvo traži pritvor da ne bi ponovio djelo pošto je već osuđivan, i to za najteža kaznena djela.

"Znaš li ti tko sam ja?"

Policija je pretražila i stan Marka Bekavca, no pištolj nisu pronašli. Mladić je ranjen u natkoljenicu, policiju su zvali iz bolnice, nije bio spreman otkriti s kim se sukobio. No, policija je došla do svjedoka koji su uputili na Bekavca.

Prilikom ispitivanja u policiji, Bekavac je, tvrdi nam naš izvor, zapravo i priznao djelo. Žrtva mu je nešto dobacila, a Bekavac ga je pitao: "Znaš li ti tko sam ja?" Ovaj mu je odvratio da ne zna, nakon čega se Bekavac mašio oružja.

Šeta po gradu s "devetkom" i metkom cijevi

Prije devet mjeseci Bekavca su oteli s Bačvica, provozali u kombiju i s polomljenim šakama izbacili u garaži na Trsteniku. Samo dva mjeseca kasnije policija je kod Bekavca prilikom rutinske kontrole pronašla "devetku" s punim okvirom i metkom u cijevi. Čini se kako je zadržao naviku da šeta s oružjem.

Bekavac je inače tužio državu zbog pritvora koji mu je bio određen zbog ranjavanja Dejana Martedića na Splitu 3. Tri mjeseca je proveo u zatvoru, na kraju je pušten zbog nedostatka dokaza. Na parkingu je pronađen njegov mobitel, policiji je priznao da je bio tamo s Martedićem, ali da nije pucao, već da su pucali na njega.

Pročitajte više