Zagorec: To što ste napravili sa Štrokom i Čermakom čista je glupost

VLADIMIR ZAGOREC predbacivao je savjetniku Stjepana Mesića što se Predsjednik okružuje ljudima poput Hrvoja Petrača i Gorana Štroka. U nastavku transkripata koji ovaj puta objavljuje Hrvatski list general Saši Perkoviću kaže "A zašto onda traži da jedan j.... general koji nije optužen za ratne zločine ide u istražni pritvor? To se može opisati kao moć represije, čista represija i ništa drugo ili...?".

Zadarski tjednik tvrdi da je dosad neobjavljene dijelove transkripata nabavio od suda u Beču, međutim, to je za Jutarnji list sud demantirao.

Zagorec se u ovom dijelu razgovora žali zbog progona i nije mu jasno zašto se za ratno profiterstvo progoni samo njega, a ne i Petrača, Štroka i generala Ivana Čermaka.

"To što ste napravili sa Štrokom i Čermakom čista je glupost. Ne usudite se ili...?", kaže Zagorec.

Perković rekao da će Zagorec biti na slobodi

Zagorec je inzistirao da se govori o ustupcima, pa je Perković potvrdio kako je jedna od mogućih opcija da ode s Perkovićem u Zagreb, ali da ga se vrati nakon što kaže što zna. Na pitanje hoće li ga držati u zatvoru, Perković Zagorcu odgovara “Ne, nego na slobodi”, stoji u tim transkriptima. No, Perković ipak napominje da se ne može zaobići sudski postupak.

"Kako vi zamišljate da vam se može pomoći? Ja ću zapisivati, ali vodite računa o pravnom postupku... ne možemo ga prekinuti, postoji pravna procedura...”, kaže Mesićev savjetnik.

U kontekstu spornih računa Zagorec najviše govori o Franji Lukoviću i Ljubi Ćesiću Rojsu, a navodi i da je nakon smrti Gojka Šuška dokumente potpisivao Andrija Hebrang, a zatim i Pavao Miljevac.

U razgovoru se dotiču premijera Ive Sanadera, bivših premijera Franje Gregurića i Nikice Valentića, bivših ministara Slavka Degoricije, Borislava Škegre, Pavla Miljavca, a spominju i poduzetnika Ivicu Todorića, bankara Franju Lukovića, te Ivića Pašalića.

Foto: AFP

Pročitajte više