Zagreb: Biometeorološka prognoza od 1. do 3. ožujka

BIOMETEROLOŠKA situacija u Zagrebu bit će relativno nepovoljna do četvrtka, kada će se popraviti, zbog čega meteoropati mogu imati poteškoća uzrokovanih vremenom a kronični bolesnici trebaju izbjegavati tjelesne napore i izlaganje hladnoći, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U utorak će biometeorološka situacija biti nepovoljna, sredinom dana u manjem poboljšanju. Kod ljudi osjetljivih na vrijeme mogu se javiti glavobolje, slabije raspoloženje i poteškoće s koncentracijom. Reumatski bolesnici mogli bi imati pojačane bolove i osjećaj ukočenosti u zglobovima. Srčanim i reumatskim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje većih tjelesnih opterećenja i duže izlaganje hladnoći. Srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja, a astmatičari zaštititi nos i usta prozračnom maramom od hladnog zraka.

U srijedu će situacija biti relativno nepovoljna tako da su u osjetljivih osoba moguće manje smetnje uzrokovane vremenom. Niske temperature i pojačan tjelesni napor mogu kod srčanih i reumatskih bolesnika izazvati smetnje pa im se savjetuje izbjegavanje većih tjelesnih opterećenja i duže izlaganje hladnoći. Srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja, a astmatičari zaštititi nos i usta prozračnom maramom od hladnog zraka.

U četvrtak će stanje biti relativno povoljno, a osobe osjetljive na vrijeme mogu imati poteškoća s koncentracijom, slabije raspoloženje i poteškoće sa spavanjem. Zbog niskih temperatura kronični reumatski i srčani bolesnici mogu imati smetnje pa trebaju izbjegavati tjelesne napore i duže izlaganje hladnoći. Srčani bolesnici trebaju imati pri sebi nitroglicerinski lijek brzog djelovanja, a astmatičari zaštititi nos i usta prozračnom maramom od hladnog zraka.


Pročitajte više