Zagreb dobio novu odluku o komunalnom redu

Novu odluku o komunalnom redu večeras su jednoglasno prihvatili zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, ocjenivši je dobrom, ali u raspravi su upozorili i na neke propuste. L

Istaknuli su da bi nadležnost komunalnih redara trebala biti veća, da je kažnjavanje za prekršaje sa 100 kuna na terenu "čista simbolika", te da je 91 komunalni redar premalo za Zagreb.

Gradski zastupnici su prihvatili i odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja u tri zone, po kojoj će Gradsko poglavarstvo utvrditi cijene parkirnih karata.

Izmijenjena je odluka o naknadi članovima Vijeća gradskih četvrti, unatoč protivljenju oporbenih zastupnika, pa će po novom mjesečne brutto naknade biti veće i iznosit će 7.979 kuna za predsjednika Vijeća gradske četvrti, potpredsjednik će dobivati 3.990 kuna, a članovi 2.696 kuna.

Zbog preuzimanja dužnosti pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Pavlu Kaliniću danas je stavljen u mirovanje mandat gradskog zastupnika, a umjesto njega u zastupničke klupe će sjesti Zdravko Juć.

Kalnić je postao gradski zastupnik kao zamjenik Milanu Bandiću, kad je izabran za gradonačelnika pa je takva situacija bila povod Miroslavu Rožiću (HSP) da traži "logično pravno objašnjenje", što bi bilo kad bi i Bandić i Kalinić tražili prestanak mirovanja jednoga i istog mandata.

Nakon obrazloženja skupštinskog Odbora za statut, poslovnik i propise, da je prijedlog u skladu sa zakonom, gradski zastupnici su većinom glasova verificirali mandat novom zastupniku.

Na dužnost ravnatelja Zagrebačke filharmonije večeras je imenovan Miljenko Puljić, akademski glazbenik i profesor violine, na prijedlog Upravnog vijeća Filharmonije, dok je umjetničko osoblje podržalo dosadađšnjega ravnatelja Berislava Šipuša.

Puljić će ravnateljsku dužnost preuzeti 1. prosinca, kada dosadašnjem ravnatelju ističe četverogodišnji mandat.



(Hina) xdber ysp

Pročitajte više