Zagreb: Mjesta još ima u šest gimnazija i u strukovnim školama

PODACI Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje Zagreb potvrdili su kako su upisi u srednje škole pokazali znatno više zanimanja za gimnazije nego za strukovne škole.

Drugi upisni krug počinje 2. srpnja objavom slobodnih mjesta, prijave se zaprimaju 3. srpnja, a upisuje se 4. srpnja.

Od 18 zagrebačkih gimnazija u prvom upisnom krugu popunjeno je njih dvanaest, dok je manji broj slobodnih mjesta ostao u šest gimnazija.

U drugom upisnom krugu moguće je podnijeti prijave za

Opću gimnaziju Tituša Brezovačkog, za XII. opću gimnaziju, za XIII. opću i prirodoslovnu gimnaziju, za Jezičnu gimnaziju Lucijana Vranjanina, XVI. jezičnu gimnaziju i za Klasičnu gimnaziju.

Od strukovnih škola najviše mjesta ima u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi, u Prehrambeno-tehnološkoj školi, u Školi za tekstil, kožu i dizajn, u Grafičkoj školi, u Strojarskoj tehničkoj školi Frana Bošnjakovića, u Drvodjelskoj školi, u Industrijskoj strojarskoj školi, u Obrtničkoj i industrijskoj graditeljskoj školi, u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i u Tehničkoj školi Ruđer Bošković.

Slobodnih mjesta ostalo je i u Graditeljskoj tehničkoj školi, Geodetskoj tehničkoj školi, Trećoj ekonomskoj školi, Kemijskoj tehničkoj školi, Geološkoj tehničkoj školi i drugima.

Pročitajte više