Zagreb: Pedofil bludničio nad dvije djevojčice, od kojih je jedna nijema

ZAGREBAČKA policija uhitila je 30-godišnjaka, državljanina Srbije i Crne Gore zbog sumnje da je bludničio nad dvjema djevojčicama, od kojih je jedna nijema, a njegova 25-godišnja djevojka uhićena je jer mu je u tome navodno pomagala.

Policija je danas izvijestila da je osumnjičena hrvatska državljanka preksinoć oko 19,30 sati u jednoj ulici u Peščenici susrela dvije djevojčice, sestre u dobi od devet i 11 godina, od kojih je starija nijema. Uz lažno obećanje da će ih počastiti voćem nagovorila ih je da s njom pođu u stan u blizini.

U stanu ih je dočekao osumnjičeni i zatražio od djevojčica da se svuku, što su one u strahu i učinile. Nijemu djevojčicu je odveo u drugu sobu, što je njezina sestra iskoristila i pobjegla na ulicu, te potražila pomoć. Za to je vrijeme osumnjičeni bludničio nad starijom djevojčicom i lakše je po ruci porezao nožem kojim joj je cijelo vrijeme prijetio. Nakon nekog vremena osumnjičeni su pustili djevojčicu i ona je prevezena u KB Merkur, gdje joj je pružena i psihološka pomoć.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Oboje su zbog duševnog zdravlja i poremećaja u ponašanju od ranije u tretmanu Centra socijalne skrbi Zagreb, kažu u policiji koja je muškarca kazneno prijavila zbog bludnih radnji, dok je njegova djevojka osumnjičena da mu je u tome pomagala.

U zagrebačkoj policiji kažu da je muškarac zbog sličnog kaznenog djela već bio evidentiran.

Pročitajte više