Zagreb: U nesrećama na radu jedna osoba poginula, jedna teško ozlijeđena

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila o dvije nesreće na radu u kojima je jučer jedna osoba poginula, a jedna je teško ozlijeđena.

Zaposlenik poduzeća "Gradel d.o.o." Zoran Ačkar (32) pronađen je jučer mrtav u podrumskom dijelu zgrade velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta, nad kojom su u tijeku građevinski radovi (adaptacija i obnova zgrade).

Policija je izvijestila da je Ačkar sam izvodio građevinske radove u podrumskom dijelu zgrade, te da su ga oko 14 sati ostali zaposlenici pronašli mrtvog.

U policiji ističu da nakon provedenog očevida i pregleda mrtvoga tijela ne mogu isključiti nasilnu smrt (od udara struje) pa su tijelo prevezli u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na dodatne pretrage kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Policija je izvijestila i da se jučer oko 15,30 sati na gradilištu zgrade "Autocentra Peugeot" u Dubravi pri padu s visine od gotovo dva i pol metra teško ozlijedio 18-godišnji praktikant zagrebačke Industrijsko-strojarske škole.

Očevidom je utvrđeno da se praktikant, prilikom postavljanja izolacije na ventilacijske cijevi, oslonio na aluminijsku prešku skele koja je popustila pa je pao na tlo s visine od 238 centimetara.

Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Rebro gdje su mu utvrđene teške ozljede - prijelom lijeve sljepoočne kosti i šestog lijevog rebra - te je zadržan na liječenju.

Praktikant je praksu obavljao u poduzeću "Energotehna" koje izvodi radove na spomenutoj zgradi.

Zagrebačka policija izvijestila je i da se jučer oko 15 sati u Novom Zagrebu teško ozlijedio 55-godišnji muškarac kada je, popravljajući krov garaže uz obiteljsku kuću, izgubio ravnotežu i pao s visine od oko tri metra.

Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestara milosrdnica, gdje je, zbog teških ozljeda glave (prijelom lubanje, krvarenje, nagnječenje kosti glave i moždana koma) zadržan na liječenju.

Pročitajte više