Zagrebačka gradska skupština: Odgođena rasprava o pripremama za GUP

ZASTUPNICI zagrebačke Gradske skupštine odlučili su većinom glasova neuvrstiti u dnevni red današnje sjednice prijedloge kojima bi se Gradsko poglavarstvo zadužilo da se što brže okončaju priprema za donošenje GUPova Zagreba i Sesveta.

Sjednica je odmah na početku prekinuta jer je Klub gradskih zastupnika Hrvatskog bloka zahtijevao da se u dnevni red po hitnom postupku uvrste ti prijedlozi.

Kažimir Varda (Hrvatski blok) predložio je da se po hitnom postupku i već danas od Gradskog poglavarstva zatraži da pokrene postupak izmjena i dopuna prostornog plana Zagreba i utvrdi konačne prijedloge GUP-a Zagreba i Sesveta. Također je zatražio da se odmah pokrene postupak izrade planova prostora od posebnih obilježja: Medvednice, Vukomeričkih gorica, priobalja Save i Parka prirode Medvednica. ´Od prvorazrednog je interesa za građane i gospodarstvo Zagreba da GUP-ovi idu što prije na usvajanje´, rekao je Varda.

Nakon njegovog prijedloga klubovi gradskih zastupnika SDP-a i HNS-a zatražili su stanku za zajednički sastanak svojih klubova.

U nastavku sjednice odlučeno je da se o tim prijedlozima ne raspravlja danas i u hitnoj proceduri, već u redovitoj na nekoj od sljedećih.

Pročitajte više