FOTO Zagrebačka zračna luka dobila ime Franje Tuđmana: Pogledajte kako danas izgleda

Foto: FAH

NA DANAŠNJOJ sjednici Vlade usvojen je i prijedlog odluke kojom zagrebačka zračna luka dobiva ime prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da radovi na izgradnji novog putničkog terminala idu dobro te da bi u funkciji trebao biti u drugom ili trećem mjesecu iduće godine. Izgradnja terminala trebala bi biti gotova 5. prosinca ove godine.

Gradilište je jučer obišao ministar prometa Oleg Butković zajedno s predstavnicima izvođača radova.

"Vrata Hrvatske u svijet"

"Ovo što smo vidjeli zaista je impresivno, zadovoljan sam. Ovo je definitivno jedan od najvećih infrastrukturnih projekata danas u Hrvatskoj", kazao je prilikom obilaska ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. "Veseli me što će zračna luka u Zagrebu biti nova, reprezentativna i što se nećemo više sramiti kada nam ljudi dolaze iz svijeta. Ovo su vrata Hrvatske u svijet i u tom smislu će se promijeniti slika glavnog grada i Hrvatske", dodao je.

MZLZ je u 30-godišnju koncesiju dan konzorciju ZAIC kojeg čine Aéroports de Paris Management, Bouygues Batiment International, TAV Airports, Viadukt, Marguerite Fund i IFC, član grupacije Svjetske banke.

Pročitajte više