Zagrebački diler u BMW-u i garaži skrivao više od pola kilograma amfetamina

VIŠE od pola kilograma amfetamina i 20 grama kokaina zaplijenjeno je od dvojice muškaraca, od kojih je jedan od ranije poznat po preprodaji droge, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Dvojicu muškaraca, u dobi od 28 i 29 godina, policija je uhitila u petak poslijepodne, nakon čega je u osobnom automobilu BMW 318 starijeg osumnjičenika pronađeno 110 grama amfetamina, 20 grama kokaina, 88 grama šećera laktoze, namijenjenog miješanju s drogom kako bi povećala njezina težina, i digitalna vaga.

Pretragom njegova stana pronađeno je 28 komada streljiva raznog kalibra, 20 grama baruta i tijelo rasprskavajuće mine.

U garaži u blizini Kvaternikova trga koju je unajmio njegov mlađi partner pronađeno je 470 grama amfetamina pakiranih u 15 paketića i vaga.

Ukupno je zaplijenjeno 590 grama amfetamina i 20 grama kokaina. Na ilegalnom zagrebačkom narco tržištu u prodaji "na veliko" droga bi postigla cijenu od oko 30 tisuća kuna, a u "maloprodaji" do 70 tisuća kuna.

U policiji kažu kako su istragom utvrdili da je prvoosumnjičeni 28-godišnjak nabavljao veće količine amfetamina i kokaina, prepakiravao ih i skrivao u garaži. Drogu je dalje distribuirao drugim preprodavačima, među kojima i drugoosumnjičenom, a oni su, pak, drogu prodavali krajnjim konzumentima.

Zbog zlouporabe droga dvojica uhićenih privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Lažnom novčanicom pokušao platiti piće

Piće u noćnom klubu mladić je pokušao platiti krivotvorenom novčanicom od 200 kuna, no uhvaćen je ubrzo nakon što ga je zaposlenica razotkrila u njegovom naumu, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja je protiv mladića podnijela kaznenu prijavu.


Nakon što je zaposlenica vidjela da je riječ o lažnoj novčanici vlasnik kluba pokušao je do dolaska policije zadržati prevaranta ali mu je 23-godišnji mladić uspio pobjeći iz kluba. Mladić je viđen kako u društvu dviju djevojaka odlazi s parkirališta u "suzuki vitari".

Nedugo zatim policija ga je zaustavila u Dupcima, a s njim je u automobilu bila samo jedna djevojka. U njegovom stanu jučer je pronađena još jedna sumnjiva novčanica od sto kuna.

U policiji kažu da su novčanice tiskane na lošem papiru, djelomično mutnog otiska, bez uobičajenih znakova, zaštitne niti i reljefnih oznaka.

Prevarant je uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Hrvatska policija u posljednje je vrijeme otkrila veće količine krivotvorenih kuna i uhitila nekoliko osoba osumnjičenih da su organizirali lanac krivotvoritelja novca.

Prvo je u Bjelovaru uhvaćen mladić sa 114.000 krivotvorenih kuna, a potom je prošlog tjedna nakon višemjesečne policijske akcije "Kuna 200" razbijen do sada najveći lanac krivotvoritelja novca u Hrvatskoj.

Obrađene su 32 osobe, njih pet je uhićeno i privedeno istražnom sucu, a pronađeno je oko 2.500 krivotvorenih novčanica od 100, 200, 500 i 1000 kuna. No, u tim slučajevi riječ je bila o krivotvorinama visoke kvalitete.

Foto:

Pročitajte više