Zagrebački policajac prijavljen zbog zloporabe položaja

JOŠ JEDAN slučaj zloporabe policijskih ovlasti i položaja zabilježen je ovih dana unutar PU zagrebačke. 35-godišnji policajac osumnjičen je da krivotvorio potvrdu o gubitku hrvatske osobne iskaznice koju je izdao 64-godišnjem državljaninu SiCG.

Kako prenosi Večernji list, policajac je "na svoju ruku" 20. siječnja ove godine u službenu policijsku knjigu unio lažni podatak da je toga dana državljanin SiCG prijavio gubitak osobne iskaznice izdane u Makarskoj, iako ju ovaj nikada nije niti imao.

Rukovoditelj policijske postaje Medveščak posumnjao je u taj podatak pa se u slučaj uključio Odsjek zakonitosti postupanja zagrebačke policije nakon čega je utvrđeno da se radi o krivotvorenju i zlouporabi položaja.

Policajac osumnjičen za zloporabu suspendiran je iz policije 26. siječnja, a protiv njega pokrenut je disciplinski postupak.

Državljanin SiCG policajcu nije nudio mito za izdavanje potvrde o “nestaloj” osobnoj iskaznici nego mu je policajac to učinio iz usluge  zajedničkom prijatelju, a čime bi 64-godišnjaku olakšao pravni postupak prilikom dobivanja hrvatskog državljanstva.

Pročitajte više