Zaton: Uz povike "Ubij Srbina" turistu iz Srbije demolirali automobil

POZNATOM beogradskom zlataru, 53-godišnjem Draganu Milutinoviću inače zatonskom zetu, nekolicina za sada nepoznatih mladića izvršila je prepad na obiteljsku kuću u ulici Mate Bakrača u Zatonu kraj Šibenika.

Ubij Srbina

Naime, u Zatonu se sinoć oko 1.30 sati održavala prava drama kada je grupa mladića uz povike "Ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", oštetila vozilo Mitshubishi Space Star, koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće s kojega su neposredno prije bijega, potrgali i odnijeli beogradske registarske oznake.

"Nisam želio iz straha izlaziti, ali sam čuo uvrede na moj etnicitet za koje držim da ih po ničemu nisam zaslužio i one me više smetaju od nastale štete na vozilu", rekao je Milutinović za Jutarnji list kojem je supruga Hrvatica rođena u tom mjestu.

Opet srpski turisti

Kako je rekao za taj dnevni list noćnom napadu prije toga prethodilo je nekoliko dana vrijeđanja na plaži njihovo dvoje maloljetne djece od strane njihovih vršnjaka, ali na ta "dječja posla", kako kaže, nisu obraćali preveliku pozornost. Policija i dalje traga za počiniteljima.

Inače ovo je već drugi napad na srpske turiste, koji je evidentiran u hrvatskim medijima te uveden u policijske dokumente. Naime, prije desetak dana mladići iz Plata u Župi dubrovačkoj demolirali su automobil gostu iz Srbije koji se odmarao u Hotelu Plat.

Pročitajte više